چگونگی رشد و رونق اقتصادی در دومینیکا علیرغم چالش های شدید اقتصادی
مناطق مختلفی از جهان، همواره در معرض بلایا و حوادث طبیعی و بیولوژیکی قرار دارند. منطقه کارائیب جزء مناطق حادثه خیز در جهان محسوب می شود که تا به حال شاهد بلایای طبیعی بیشماری بوده است. در حالی که کشورهای بزرگ به دنبال یافتن راهی بودند تا از ساکنین این گونه مناطق در برابر حوادث بیولوژیکی محافظت کنند، دومینیکا دست به کار شد.
این کشور جزیره ای کوچک در فاصله 1400 مایلی جنوب میامی بوده و در کمربند شرقی کارائیب واقع شده است. این کشور با بکارگیری دانش، ابتکارات زیادی را در پیش گرفت تا زیر ساخت هایی مقاوم در برابر بلایای طبیعی به وجود آورد. دولت دومینیکا تعهد داد که آینده ای مطمئن تر و امن تر و به دور از نگرانی برای ساکنین خویش رقم بزند.
با شیوع بیماری COVID-19 کشورهای بسیاری با رکورد اقتصادی و افزایش تورم مواجه شدند. این در حالی است که دومینیکا توانست از این دوران قرنطینه استفاده کرده، با تزریق پول و با به گردش درآوردن سرمایه، تورم را مهار و زیر ساخت های بسیار قوی برای این کشور ایجاد کند. دولت Dominica نه تنها در دوران کرونا حمایت همه جانبه خود را از مردم خود دریغ نکرد، بلکه جادهها، پلها، خانهها، مراکز درمانی، بیمارستانها، مدارس و مراکز بسیاری را نیز در جهت رفاه بیشتر آنها راه اندازی و احداث کرد.
دومینیکا بر خلاف بسیاری از کشورهای حوزه کارائیب، در تامین اقلام اولیه مورد نیاز مردم، همچون محصولات لبنی، مواد غذایی و بنزین کوتاهی نکرده و آنها را با قیمت مناسب در اختیار آنان قرار داده است. این کشور توانسته است با استفاده از بودجه و سرمایه گذاری شهروندان یا Citizenship by Investment (CBI) بر بسیاری از مشکلات خود غلبه کند.
پروژه ها و پیشرفت های چشمگیر و برنامه ریزی های هوشمندانه دولت دومینیکا
کشور دومینیکا در سال های 2015 و 2017 درگیر طوفان های ویرانگر و بزرگ اریکا و ماریا شد. طوفان ماریا، چهره جزیره کارائیب را تغییر داد. بادهایی با سرعت 160 مایل در ساعت، جزیره را ویران کرده، سبب رانش زمین شده، خانه ها و محصولات کشاورزی را از بین برد و به بیش از 90 درصد زیرساخت ها آسیب رساند.
طوفان ماریا، تغییر چهره جزیره کارائیب
پس از این حادثه و بروز ویرانی و خسارات زیاد، دولت تلاش کرد تا به واسطه بودجه CBI، مردم دومینیکا را به کار و کسب درآمد بازگرداند. دولت این کشور برای رسیدن به این هدف، در سال 2018، «انقلاب مسکن» را آغاز کرد.
دولت طبق تعهد خود، یک سال پس از طوفان ماریا، برای هر خانواده، سرپناهی آماده کرد. از سپتامبر 2020، دولت 1000 واحد مسکونی مقاوم در برابر سیل و زلزله در اختیار مردم قرار داده و بهترین امکانات را برای زندگی آنها فراهم ساخت.
در کنار کلیه این اقدامات، دولت دومینیکا مراقبت های بهداشتی را در اولویت کار خود قرار داد. به همین دلیل علاوه بر ساخت بیمارستان های پیشرفته و مجهز، برای ساخت و راه اندازی 12 مرکز بهداشتی جدید، وارد عمل شد.
علاوه بر آن، در این کشور، طرح جدید برنامه ملی اشتغال یا National Employment Program (NEP) راه اندازی گردید. مطابق با این طرح، جمعیت جوان کشور دومینیکا در یک دوره کارآموزی حرفه ای شرکت می کنند تا مهارت های جدیدی را آموزش ببیند. تا به امروز، NEP از 4500 کسب و کار و 3896 کارآموز حمایت کرده است. دومینیکا تنها کشور در دریای کارائیب است که بر ایجاد شغل برای شهروندان خود تمرکز داشته و برای آن برنامه ریزی کرده است.
ساخت فرودگاه بین المللی
از دیگر پروژه های عظیم و در حال انجام در کشور دومینیکا می توان به ساخت فرودگاه بین المللی اشاره کرد. ساخت این فرودگاه، تا سال 2024 به پایان رسیده و این کشور را به مراکز تجاری بزرگ در سراسر آمریکا و اروپا متصل خواهد کرد.
سرمایه مربوط به ساخت این فرودگاه بین المللی نیز از طریق سرمایه گذاری شهروندان یا CBI تامین شده است. راه اندازی این فرودگاه پیشرفته از کسبوکارهای محلی حمایت کرده، سبب افزایش اشتغال و رونق صنعت گردشگری این کشور خواهد شد.
طرح CBI که در راس کلیه امور و اقدامات دولت Dominica قرار دارد، نه تنها یک راه نجات برای ساکنین این کشور محسوب می شود، بلکه برای کلیه کسانی که در این کشور سرمایه گذاری کرده اند نیز نتیجه مطلوبی به همراه داشته است.
افرادی که قصد مهاجرت و اخذ شهروندی از طریق سرمایه گذاری در کشور Dominica را دارند، با حداقل 200000 دلار سرمایه میتوانند شهروند این کشور و کلیه کشورهای مشترک المنافع آن شوند.
این یعنی یک شهروند دومینیکایی می تواند به بیش از 75 درصد از کشورهای جهان، از جمله کشورهای آسیایی، اروپایی و عضو حوزه شنگن و آفریقایی سفر کرده و سرمایه خود را در مراکز تجاری آنها به جریان بیندازد. احداث این فرودگاه بین المللی سفر به کلیه کشورهای جهان را به سادگی امکان پذیر خواهد ساخت.
ساخت بزرگترین تله کابین جهان
از جمله پروژه های در دست اجرا در کشور دومینیکا، ساخت طولانیترین تله کابین جهان می باشد. این تله کابین مسیری آسان برای رسیدن به دومین دریاچه جوشان بزرگ جهان خواهد بود. رسیدن به این دریاچه معمولا در حدود 7 ساعت زمان می برد..
Dominica به عنوان “جزیره طبیعی کارائیب” شناخته می شود و زیبایی های بکر و جاذبه های طبیعی منحصر به فردی برای جذب توریست دارد. دولت دومینیکا در تلاش است که این کشور را به یک منطقه توریست پذیر و گردشگری تبدیل کند. راه اندازی این تله کابین، امکان تماشای مناظر طبیعی زیبای این کشور را از ارتفاعات فراهم می سازد.