تفاوت دومینیکا و دومینیکن
اغلب مردم، این دو کشور حوزه کارائیب را با هم اشتباه میگیرند. از بین این دو کشور، فقط کشور مشترکالمنافع دومینیکا دارای برنامه رسمی اعطای تابعیت و پاسپورت دوم از طریق سرمایهگذاری و کمک بلاعوض است و جمهوری دومینیکن چنین برنامهای ندارد.
*جمهوری دومینیکن جمعیت: ۱۰ میلیون و ۷۷ هزار نفر مساحت کل کشور: ۴۸،۴۴۲ کیلومتر مربع شهرت: دارای متنوع ترین نقشه توپوگرافی در حوزه کارائیب |
*دومینیکا جمعیت: ۷۴،۶۷۹ نفر مساحت کل کشور: ۷۵۰ کیلومتر مربع شهرت: طبیعت بی نظیر، اعطای تابعیت و شهروندی، دارای مردم شاد |
در مورد دومینیکا بیشتر بدانید
- دومینیکا بین دریای کارائیب و اقیانوس آتلانتیک شمالی و در نیمه راه بین پورتوریکو و ترینیداد و توباگو قرارگرفته است.
در حالی که جمهوری دومینیکن در جزیره Hispaniola در آنتیل واقع شده است، این جزیره به صورت سنتی یک کشور اسپانیایی زبان است.
- زبان رسمی مردم کشور دومینیکا انگلیسی و گونهای از زبان فرانسوی محلی است. در سال ۲۰۰۱، مطابق با آمار ۸۶.۶cia درصد مردم دومینیکا، سیاهپوست، ۹.۱درصد، دورگه و ۲.۹ درصد مردم بومی ، ۱.۳ سایر و در نهایت نژاد ۰.۲ درصد نامشخص میباشند.
- بر اساس آخرین برآورد سازمان ملل، جمعیت فعلی دومینیکا تا روز دوشنبه ۲۴ می سال ۲۰۲۱، ۷۲۱۴۶ نفر می باشد که این تعداد معادل ۰.۰۰۰۹۲٪ از کل جمعیت جهان است. تراکم جمعیت در دومینیکا ۹۶ نفر در هر کیلومتر مربع است.
- تعداد ۱۳ فقره قتل تا جولای ۲۰۲۰ در دومینیکا گزارش شده است. تعداد قتلها در دومینیکا در سال ۲۰۱۶ و ۲۰۱۵ فقط ۱۰ مورد بوده است که با جمعیت ۷۲۰۰۰ نفری دومینیکا، این میزان قتل سرانه رکورد ۲۲.۸ درصد را در این کشور ثبت کرده است.
- کشور دومینیکا به جز نیروهای پلیس مشترکالمنافع دومینیکا که شامل گارد ساحلی است، هیچ نیروی نظامی دیگری ندارد.
پاسپورت دومینیکا چه رنگی است؟
پاسپورت دومینیکا دارای استانداردهای مشترک طراحی پاسپورتهای حوزه کارائیب است. جلد پاسپورت دومینیکا به رنگ آبی تیره با نشان و نام کشور و همچنین نشان Common Wealth یا همان مشترک المنافع انگلستان میباشد.
در ادامه به بررسی رنگ پاسپورتها میپردازیم:
معنای رنگ پاسپورتها
پاسپورتهای موجود در جهان دارای ۴ رنگ اصلی آبی، قرمز، سیاه و سبز است. به گفتهی معاون رئیس بازاریابی شاخص پاسپورت، اگرچه تنوع زیادی در رنگ پاسپورتها وجود دارد، ولی وقتی کشوری رنگ جلد پاسپورت خود را انتخاب میکند؛ جغرافیا، سیاست و حتی مذهب وارد عمل میشود، در عین حال هیچ دستورالعمل یا قانونی برای انتخاب رنگ پاسپورت وجود ندارد.
آنتونی فیلبین از سازمان هواپیمایی کشوری بینالمللی که استانداردهای پاسپورت را در مورد اندازه جلد، قالب و فناوری صادر میکند، تأیید کرد: “هیچ چیزی رنگ پاسپورت را تعیین نمیکند، بنابراین رنگ پاسپورت تا حدودی مربوط به هویت ملی میباشد.”
پاسپورت قرمز (تعداد: ۶۷)
پاسپورتهای قرمز توسط اعضای اتحادیه اروپا(به جز کرواسی) استفاده میشود و کشورهای علاقهمند به عضویت در اتحادیه اروپا(مثل ترکیه) رنگ پاسپورت خود را از سیاه به قرمز تغییر دادند، ولی مثلا دولت انگلیس بعد از برگزیت بیشتر پاسپورتهای کشورهای مشترکالمنافع خود را از قرمز به آبی تغییر داد.
مجلهی اکونومیست این کار را “تمرین برندینگ ” مینامد. جامعه آندا که به عنوان جامعه قدیم تحت سلطه اتحادیه اروپا شناخته شده است و کشورهایی مثل بولیوی، کلمبیا، اکوادور و پرو را در بر میگیرد، نیز دارای پاسپورت قرمز است و همچنین سوئیسیها هم که عضوی از اتحادیه اروپا هستند، از پاسپورت قرمز استفاده میکنند که به سبک ساده و معروف سوئیسی، با پرچم آنها مطابقت دارد و نمادی از فرهنگ سوئیس است،
یا به عنوان مثال چین برای مقامهای دولتی خود که به خارج از کشور سفر میکنند، پاسپورت دیپلماتیک قرمز صادر میکند. در این حالت اعتقاد بر این است که رنگ قرمز نشان دهنده دولت کمونیست است، اما پاسپورت چین برای عموم مردم دارای جلد سیاه است.
پاسپورت آبی (تعداد: ۸۲)
کشورهای حوزه کارائیب و سرزمینهای ایالات متحده مانند گوام، پورتوریکو، جزایر ویرجین ایالات متحده معمولاً از رنگ آبی برای پاسپورت استفاده میکنند، رنگ آبی پاسپورت نشانه دنیای جدید است. همچنین بسیاری از کشورهای آمریکای جنوبی مانند برزیل، آرژانتین، پاراگوئه و اروگوئه همگی دارای پاسپورت آبی هستند.(به جز ونزوئلا، که هنوز پاسپورت قرمز دارد.)
پاسپورت ایالات متحده فقط در سال ۱۹۷۶ به رنگ آبی تیره درآمد که الهام گرفته از رنگ پرچم آمریکا بود.
پاسپورت سبز (تعداد: ۴۳)
بیشتر کشورهای اسلامی از رنگ سبز به دلیل اهمیت این رنگ در دین خود و اهداف مذهبی برای پاسپورت خود استفاده میکنند ، زیرا اعتقاد آنها بر این است که این رنگ مورد علاقه حضرت محمد است و رنگ سبز نشان دهنده طبیعت است. همچنین کشورهای اعضای جامعه اقتصادی کشورهای آفریقای غربی از جمله نیجریه و سنگال نیز از پاسپورتهای سبز رنگ استفاده میشود.
پاسپورت مشکی (تعداد: ۷)
کمیابترین پاسپورتها آنهایی هستند که دارای جلد مشکی میباشند. این موارد را میتوان در میان شهروندان برخی کشورهای آفریقایی مانند بوتسوانا، زامبیا، بوروندی، گابن، آنگولا، چاد، کنگو، مالاوی و سایر کشورها یافت. شهروندان نیوزیلند همچنین دارای پاسپورت با جلد مشکی هستند، زیرا رنگ مشکی رنگ ملی این کشور است.
نقشه زیر با توجه به رنگ پاسپورت هر کشور رنگ آمیزی شده است.
پاسپورت چیزی بسیار بالاتر از روابط سیاسی، جغرافیایی و اقتصادی را نشان میدهد. فراموش نکنیم که پاسپورت متعلق به مردم است.
علاوه بر رنگ، برخی از کشورها شروع به افزودن علامتها یا شاخصههای شناسایی دیگر به پاسپورتهای کشورشان میکنند. مثلا فنلاند توالی گوزنهای در حال دویدن را در پاسپورت خود گنجانده است. به طوری که وقتی پاسپورت را به سرعت ورق میزنید، میتوانید حیوان را ببینید که مانند کتاب مصور در حال دویدن است.
تجربه سفر بدون ویزا به ازبکستان با پاسپورت دومینیکا
من یک کارگاه صنعتی دارم و گاهی لازم است برای این کارگاه قطعاتی را تهیه کنم. زمستان سال گذشته قرار بود به منظور خرید دستگاههای صنعتی به کشور ازبکستان سفر کنم. این سفر برای من حیاتی بود و باید ظرف مدت زمان کوتاهی خودم را به کشور ازبکستان میرساندم. پرس و جو کردم و متوجه شدم که اگر بخواهم با پاسپورت ایران برای دریافت ویزا اقدام کنم باید دست کم یک هفته در نوبت ویزا بمانم تا برایم ویزا صادر کنند و این مدت زمان برای من که کار فوری داشتم، مدت زمان طولانی قلمداد میشد.
من قبلا پاسپورت دومینیکا را دریافت کرده بودم و میدانستم که این پاسپورت خیلی جاها مورد استفاده من قرار خواهد گرفت.
مزیت پاسپورت دومینیکا این بود که کشور ازبکستان به من اجازه ورود بدون ویزا به کشورش را میدهد و در نتیجه بلیتی با پرواز زاگرس که تنها پرواز مستقیم به مقصد تاشکند هست تهیه کردم، سپس تست کرونا دادم و بعد از منفی اعلام شدن نتیجهی تست، با این پرواز خودم را به فرودگاه بینالمللی تاشکند (Toshkent Xalqaro Aeroporti) رساندم. در فرودگاه تاشکند برخورد خوبی با من داشتند و خبری از سختگیریهای معمول در حین ورود نبود و به راحتی وارد تاشکند شدم، در حالی که اگر با پاسپورت کشور خودم(ایران) به ازبکستان میرفتم، ممکن بود پلیس گذرنامه از ویزای من یا حتی از پاسپورت من ایراد بگیرد که این فرآیند برای هیچ کس خوشایند نیست و چه بسا ممکن بود اصلا برای من ویزا صادر نکند.