گذرنامه لطفا، اوه ببخشید
نمیتونیم به پاسپورت شما خدماتی ارائه کنیم.
این داستان رایج گذرنامههای ضعیف و بی قدرت است که حتما به گوش شما نیز آشنا به نظر میرسد…
گذرنامه یا پاسپورت یکی از مدارک شناسایی رسمی است که از سوی دولتها برای شهروندانشان صادر میشود. با این مدرک دولت مربوطه از دیگر دولتها اجازه میخواهد تا به شهروندان مربوطه اجازه گذر یا ورود به خاک آن کشورها را بدهند.
معیار اصلی تهیه لیست معتبرترین گذرنامه ها، تعداد کشورهایی است که دارنده گذرنامه میتواند بدون نیاز به ویزای ورود به آنها سفر کند.
بر اساس لیست جدید، با گذرنامه ایرانی میتوان بدون نیاز به ویزا به پنج کشور سفر کرد.
متاسفانه ایران در فهرست کم اعتبارترین گذرنامههای جهان، مقام ششم را دارد. از 199 کشور در سراسر جهان، گذرنامه ایرانی با رتبه 194 بالاتر از یمن، سومالی، سوریه، افغانستان و عراق در انتهای جدول قرار دارد.
با داشتن پاسپورت ایرانی میتوان هنگام ورود به 28 کشور ویزا گرفت، اما ایرانیان برای سفر به 165 کشور به ویزا احتیاج دارند.
طبق این جدول، گذرنامه کشورهایی مانند پاکستان، اریتره، بنگلادش، کره شمالی، لیبی و سرزمین فلسطین از نظر قدرت و اعتبار از موقعیتهای بهتری نسبت به گذرنامههای ایرانی برخوردار هستند.
گذرنامه ایرانی در سال 2020 در رتبه 194 قرار دارد، در حالی که در سالهای قبل از جایگاه بالاتری برخوردار بود.
دو سال پیش، گذرنامههای ایرانی در بین 199 کشور در رتبه 92 قرار داشت و ایرانیان میتوانستند بدون ویزا به چهل کشور سفر کنند.
اتباع کشورهایی که گذرنامه ضعیفی دارند فقط به این دلیل که در کشوری با پاسپورت ضعیف متولد شدهاند محکوم به درخواست ویزا، هزینههای بالای پردازش ویزا، آماده سازی مدارک و رو به رو شدن با زمان طولانی انتظار و حجم بالای ردی و ریجکتی ویزا هستند.
اتباع کشورهایی که پاسپورت ضعیف دارند، نمیتوانند از قبل برای سفرهای خود برنامه ریزی کنند. چرا که معمولا مجبور میشوند بلیطها را تا آنجا که ممکن است گران بخرند زیرا برای سفر به بیشتر کشورها با محدودیت ویزا مواجه هستند و در صورتی که موفق به اخذ ویزا شوند تنها در بازه زمانی مجاز درج شده در ویزای خود میتوانند به سفر بروند.
با سیاستهای جدید دیپلماتیک و محدودیتهای ویزا، ایرانیها در جستجوی گذرنامه جدید با قدرت زیاد که امکان سفر آزادانه بدون ویزا به بیشتر از 130 کشور دنیا را برایشان فراهم کند هستند، انتخاب هوشمندانه افراد باهوش، اخذ تابعیت و شهروندی کشوری است که شرط حضور ندارد.
پاسپورت و تابعیت دومینیکا با سرمایهگذاری برای اتباع ایرانی
نه تنها به دلیل مقرون به صرفه بودن بلکه به دلیل عدم نیاز به حضور متقاضی، مشترکالمنافع دومنیکا بیشترین درخواست شهروندی توسط سرمایهگذاری را در جهان دارد که از حداقل$ 100.000برای یک نفر شروع میشود و در یک پروسه زمانی 4 ماهه پاسپورت دومینیکا به متقاضی اعطا میشود.
پاسپورت یا اقامت؟
اگر قصد اخذ تابعیت یا اقامت کشور دیگری را دارید، لازم است که ابتدا به تفاوت اقامت یک کشور با تابعیت و پاسپورت یک کشور آگاه شوید. در اینجا ما به طور مفصل در مورد جنبههای مختلف اقامت و برنامههای اقامت دائم بحث میکنیم. داشتن شناخت کامل در مورد هر یک از این برنامهها میتواند به شما کمک کند بهتر تصمیمگیری کنید.
حق شهروندی(تابعیت) چیست؟
شهروند (Citizenship) به معنی عضو رسمی یک شهر، ایالت یا کشور است. در واقع، تبعه شخصی است که عضو جمعیت اصلی یک دولت است و گذرنامه آن کشور را در اختیار دارد و همانند سایر شهروندان آن کشور از حقوق قانونی برخوردار است.
در این رابطه، ممکن است برخی از از افراد تابعیت مضاعف(تابعیت دو یا چند دولت) را در اختیار داشته باشند؛ به عبارت دیگر، شخص دارای گذرنامه رسمی دو یا چند دولت باشد و شهروند رسمی هر یک از این دولتها محسوب شود. البته تابعیت دوگانه بسته به قوانین هر کشور ممکن است قبول یا مجاز نباشد. برای مثال، کشورهایی مانند دانمارک، چین، هند، نروژ و ژاپن با وضع قوانینی بازدارنده، داشتن بیش از یک گذرنامه را منع کردهاند، در حالی که در کشورهایی مانند سوئد، کانادا، انگلستان و آمریکا داشتن تابعیت دوگانه منع قانونی ندارد.
به طور طبیعی با داشتن تابعیت، اقامت هم به دست میآید اما صرفا داشتن اقامت به معنی داشتن تابعیت نیست زمانی که فردی اقامت یک کشور را به دست میآورد با رعایت قوانین مربوطه و پرداخت مالیات به دولت ممکن است موفق به اخذ تابعیت نیز بشود..
یکی از تفاوتهای مهم تابعیت و اقامت این است که اصولا در حقوق بینالملل تابعیت قابلیت سلب ندارد البته کشورهایی هستند که استثنا بر این اصل میباشند و بحرین از جمله آن کشورها است. ولی در مقابل در مورد اقامت این امکان وجود دارد که شخص به عنوان عنصر نامطلوب شناخته شود و در صورتی که مرتکب جرمی شده و یا به دلایلی قانونی دیگر مانند عدم زندگی و حضور در کشور، اقامتش از وی سلب شود.
اقامت موقت:
اقامت موقت یک کشور به شما اجازه میدهد که برای یک مدت مشخص در کشور اقامت داشته باشید(براساس مقررات کشور و اعتبار اقامت که انتخاب کرده اید). همچنین به شما اجازه اقامت و مسافرت در داخل کشور را میدهد.گاهی اوقات با داشتن اقامت موقت، به شما این اجازه را میدهند که برای اقامت دائم اقدام کنید.
اقامت دائم (Permanent Residence)
اقامت دائم به فرد دارنده کارت اقامت دائم این اجازه را میدهد تا در همان کشور زندگی کند اما شهروند آن کشور نباشد. اقامت دائم اجازه زندگی، کار، تحصیل و دسترسی به خدمات پزشکی در آن کشور را نیز میدهد. با این وجود، دارنده کارت اقامت دائم اجازه رای دادن یا داشتن پستهای دولتی را ندارد. برای اخذ اقامت دائم در هر کشوری، اشخاص باید الزامات خاصی مانند پرداخت مالیات در آن کشور، تحصیل در آن کشور و صحبت کردن به زبان آن کشور را اجرا کنند. اقامت دائم میتواند منجر به اخذ تابعیت و پاسپورت آن کشور شود به شرطی که شخص برای سنوات مشخصی در آن کشور زندگی کرده باشد. قوانین و شرایط کشورها برای صدور اجازه اقامت دائم با یکدیگر تفاوت دارد. برای مثال، قوانین اتحادیه اروپا به کشورهای عضو اتحادیه این اجازه را میدهد تا فرد پس از پنج تا هفت سال اقامت موقت بتواند اقامت دائم آن کشور اروپایی را نیز به دست آورد.
متقاضی اخذ پاسپورت دوم باید در مصاحبه شهروندی آن کشور شرکت کند و در آزمون شهروندی که میزان تسلط متقاضی به زبان رسمی آن کشور مورد سنجش قرار میگیرد قبول شود.
به طور مثال ممکن است فردی با ملیت ایرانی دارای اقامت دائم کشور اسپانیا باشد اما تا زمانی که در مصاحبه شهروندی شرکت نکند نمیتواند تابعیت این کشور را به دست آورد. یعنی همچنان دارای گذرنامه ایرانی است و شهروند اسپانیا محسوب نمیشود.
برنامههای CBI (تابعیت از طریق سرمایهگذاری):
کشورهای واقع در حوزه کارائیب مانند دومینیکا به منظور ورود سرمایه خارجی بیشتر به کشور، برنامه شهروندی از طریق سرمایهگذاری را ارائه میدهند که از سرمایه جذب شده توسط افراد خارجی جهت توسعه اقتصادی، گردشگری و فرهنگی کشور استفاده میشود.
اخذ پاسپورت دومینیکا از طریق ۲ روش امکانپذیر میباشد:
- کمک به دولت دومینیکا (بالای ۱۰۰.۰۰۰ دلار) غیر قابل بازگشت.
- سرمایهگذاری در املاک و سهامهای پروژه ساخت هتلهای مورد تایید دولت(بالای ۲۰۰.۰۰۰ دلار) بازگشتپذیر بعد از ۵ سال.
اخذ پاسپورت و شهروندی دومینیکا نیاز به ارائه مدرک زبان ندارد و بدون انجام مصاحبه برای متقاضی و افراد وابسته به او پاسپورت کشور دومینیکا صادر میشود.
اهمیت پاسپورت دوم در کرونا
تغییرات ناشی از شیوع کرونا:
با همه گیر شدن بیماری کرونا COVID-19، تمامی افراد با سقوط اقتصاد جهانی درگیر شدند. تغییرات ایجاد شده ناشی از ویروس کرونا در زندگی باعث شد اخذ شهروندی با گزینههای سرمایهگذاری، بیشتر مورد توجه سرمایهگذاران قرار بگیرد .کشورهایی که زمانی مقصد توریستی و دارای اقتصادی پر رونق بودند اکنون کاملا در مضیقه هستند و پیشبینی میشود که خسارات اقتصادی و همچنین اقدامات قرنطینهای حداقل تا چند ماه آینده در اکثر مناطق جهان ادامه داشته باشد. در طی دوران پاندمی رفت و آمد و سفر در سراسر جهان به طور چشمگیری به نیازی ضروری تبدیل شده است بسیاری از مردم اکنون در مناطق مختلف جهان مجبور به ماندن هستند و به دلیل بسته شدن اکثر فرودگاهها و محدودیتهای ویزا که در نتیجه شیوع ایجاد شده است جایی برای اقامت ندارند.
ما در این مقاله قصد داریم یک سری از مزایای دارا بودن پاسپورت دوم(دومینیکا) برای ایرانیان در شرایط بحرانی را شرح دهیم تا بتوانید با خیال راحت این مشکل را پشت سر بگذارید.
محدودیتهای سفر و ویزا در دوران کرونا:
بسیاری از کشورهای دنیا با توجه به روند شیوع ویروس کرونا، محدودیتهایی را برای ورود ایرانیان به کشور خود در نظر گرفتهاند.
بیشتر کشورهای عضو شنگن تصمیم گرفتند که به عنوان بخشی از اقدامات مربوط به همه گیر شدن ویروس کرونا، پردازش درخواست ویزا را به حالت تعلیق درآورده یا کاهش دهند. با توجه به ممنوعیتهای در نظر گرفته شده در دیگر کشورها و محدودیتهای موجود، پاسپورت دومینیکا بهترین راه حل برای افرادی است که قصد سفر به کشورهای حوزهی شنگن را دارند. پاسپورت دومینیکا برای ایرانیان بسیار قدرتمند است و آزادی سفر زیادی را به همراه میآورد و به راحتی میتوانید بدون نیاز به ویزا به کشورهای حوزهی شنگن مسافرت کنید. در این اوضاع بحرانی که هیچ کشوری به ایرانیان ویزا نمیدهند با در دست داشتن پاسپورت دومینیکا شما به راحتی میتوانید به تمام کشورهای حوزهی شنگن و همچنین انگلستان مسافرت کنید و راحت و آزادانه در آنجا بمانید.
اهمیت و ضرورت پاسپورت دومینیکا:
با داشتن تابعیت و پاسپورت دومینیکا محدودیتهای دریافت ویزا جهت سفر، بازدید و تحصیل در خارج از کشور را به راحتی پشت سر میگذارید. بسیاری از کشورها ممنوعیت سفر را برای شهروندان دومینیکا لغو کردهاند و شما تحت عنوان یک شهروند دومینیکایی تنها با انجام تست کرونا، میتوانید به سفر بروید.
داشتن گزینههای بیشتر برای مسافرت، تحصیل و کار در شرایط کرونا یک مزیت است. فرزندان شما که در خارج از کشور زندگی میکنند، در صورت به وجود آمدن شرایط اضطراری اگر دارای تابعیت مضاعف باشند، راحتتر به خانه میایند. شهروندان دارای تابعیت دومینیکا این امکان را دارند که برای جلوگیری از ابتلا به بیماری، به منطقهای که مراقبتهای بهداشتی در آن پیشرفتهتر و احتمال ابتلا به ویروس کمتر است بروند.
استفاده از خدمات پرواز فرودگاهی:
طی دوران کرونا کشورهای مختلف در واکنش به بیماری COVID-19، مرزها و فرودگاههای خود را میبندند و بسیاری از پروازها لغو میشود، مسافرانی که پاسپورت دوم دارند میتوانند از شرایطی که ایالات مختلف پروازهای بازگشتی را برای شهروندان یا ساکنان خارج از کشور ارائه میدهد استفاده کنند.