نوع حکومت دومینیکا
حکومت دومینیکا یک جمهوری دموکراتیک میباشد که به موجب آن نخست وزیر دومینیکا، رئیس دولت میباشد. ریاست قوه مجریه به عهده دولت میباشد. قوه مقننه نیز توسط دولت و همچنین مجلس اداره میشود. قوه قضائیه مستقل از قوه مجریه و مقننه است.
رئیس جمهور و نخست وزیر، قوه مجریه را تشکیل میدهند.رئیس جمهور برای یک دوره پنج ساله توسط پارلمان انتخاب میشود. رئیس جمهور شخصی را به عنوان نخست وزیر منصوب میکند که ریاست نمایندگان منتخب در پارلمان را عهدهدار میباشد.
همچنین بنا به توصیه نخست وزیر، اعضای پارلمان را به عنوان وزرای کابینه منصوب میکند. نخست وزیر و کابینه در قبال پارلمان مسئول هستند و با رای عدم اعتماد میتوانند برکنار شوند.
مجلس قانونگذاری حکومت دومینیکا
مجلس قانونگذاری دارای ۳۲ عضو است. ۲۱ عضو برای یک دوره پنج ساله در حوزههای انتخابیه تک کرسی انتخاب میشوند. ۹ عضو دیگر سناتورهایی هستند که توسط رئیس جمهور منصوب میشوند. ۵ نفر به انتخاب نخست وزیر و ۴ نفر به انتخاب رهبر حزب مخالف.
رئیس مجلس پس از انتخابات توسط اعضای منتخب، به ریاست منصوب میشود. همچنین یک نفر تحت عنوان منشی مجلس انتخاب میشود. رئیس دولت – رئیس جمهور – توسط مجلس قانونگذاری انتخاب میشود. انتخاب و انتصاب سناتورها توسط نمایندگان صورت میگیرد.
در صورت انتخاب، پنج نفر توسط رئیس جمهور با مشاوره نخست وزیر و چهار نفر با مشاوره رهبر مخالفان انتخاب میشوند. در نهایت، با رای نمایندگان انتصاب صورت میگیرد. انتخابات برای نمایندگان و سناتورها باید حداقل هر پنج سال برگزار شود، اگرچه نخست وزیر میتواند در هر زمان خواستار انتخابات شود.
کشور دومینیکا دارای یک سیستم دو حزبی است، به این معنی که دو حزب سیاسی غالب وجود دارد، و رسیدن به موفقیت انتخاباتی را تحت حمایت حزب دیگر، برای هر دو حزب مشکل میسازد.
دومینیکا روزگاری یک سیستم سه حزبی بود، اما در چند سال گذشته حزب کارگر دومینیکا و حزب آزادی دومینیکا که تقلیل یافتهاند،حزب ائتلافی ایجاد کردهاند.
سیستم حقوقی حکومت دومینیکا
سیستم حقوقی دومینیکا بر اساس قوانین رایج انگلیس است. در این سیستم، دادگاه، دادسرا و یک دیوان عالی دادگستری وجود دارد. همچنین میتوان به دادگاه تجدید نظر در شرق کارائیب و در نهایت به دادگستری کارائیب مراجعه کرد.
دفتر مرکزی دادگاه تجدیدنظر، دادگاه عالی کارائیب شرقی در سنت لوسیا است، اما حداقل یکی از 16 قاضی دادگاه عالی آن باید در دومینیکا اقامت داشته باشند.
بخشهای اداری دومینیکا
شوراهایی که با رای عمومی انتخاب شدهاند، بیشتر شهرها را اداره میکنند. شوراها عمدتا توسط مالیات بر املاک پشتیبانی میشوند. وظیفه تنظیم بازارها و خدمات بهداشتی و درمانی و نگهداری از جادهها و سایر امکانات شهری را بر عهده دارند.
این جزیره همچنین به ۱۰ بخش تقسیم شده است که عبارتند از:
سنت آندرو، سنت داوید، سنت جورج، سنت جان، سنت جوزف، سنت لوک، سنت مارک، سنت پاتریک، سنت پل و سنت پیتر.
سیاستهای اقتصادی دومینیکا
دومینیکا یک جزیره کوچک و حاصلخیز در شرق دریای کارائیب است. نزدیکترین همسایگان آن جزایر فرانسوی گوادلوپ و ماری گالانت از شمال و مارتینیک از جنوب هستند.
تشکیل این جزیره نتیجه فعالیتهای آتشفشانی میباشد که در طی سالها اتفاق افتاده است. دارای کوههای مرتفع و دامنههایی سرسبز و زیبا که توسط جنگلها پوشانده شدهاند. چندین آتشفشان فعال همچنان در این سرزمین وجود دارند.
این منطقه جزو کارائیب و آمریکا میباشد و جمعیت آن حدود ۸۰,۰۰۰ نفر میباشد. مساحت این کشور ۷۵۰ کیلومتر مربع است. روسو، بزرگترین شهر و همچنین پایتخت این کشور است. این کشور در سال ۱۹۷۸ پس از استقلال از انگلیس به کشورهای مشترکالمنافع پیوست.
دستیابی به رشد پایدار اقتصادی در سالهای متمادی مورد توجه سیاستهای دولت دومینیکا بوده است و از این رو به توسعه همه بخشهای اقتصاد توجه میشود.
دولت همچنین تأکید قابل توجهی بر توسعه اجتماعی و حمایت از همه شهروندان خود دارد و از این رو تعدادی برنامه اجتماعی را در زمینههایی مانند بهداشت، آموزش، رفاه اجتماعی و کمکهای عمومی ارائه داده است. همچنین پوشش و مزایای حمایت اجتماعی از شهروندان در دومینیکا در حال گسترش است.
در طی سالهای اخیر که دولت دومینیکا با اجرای برنامه اقتصادی شهروندی، متقاضیان بسیاری را از سراسر دنیا ترغیب به سرمایهگذاری در این کشور و اخذ پاسپورت دومینیکا کرده است، پیشرفت قابل توجهی در نظام اقتصادی کشور پدید آمده است.
اخذ پاسپورت دومینیکا
بنا بر شاخص CBI، در چهار سال اخیر برنامه شهروندی اقتصادی دومینیکا، رتبه برتر را دارا بوده است که این نشان از موفقیت دولت دومینیکا در اجرای این طرح دارد. شاخص CBI به ارزیابی برنامههای اخذ تابعیت از طریق سرمایهگذاری بر اساس نحوه عملکرد آنها میپردازد.
فاکتورهای اصلی شاخص CBI عبارتند از:
آزادی جابجایی و سفر، استانداردهای زندگی، سهولت درخواست برای تابعیت، مدت زمان لازم برای اخذ تابعیت، اقامت یا سفر اجباری و شایستگی متقاضی.
تابعیت از طریق برنامه سرمایهگذاری، علاوه بر مزیتهایی که برای متقاضیان پاسپورت دومینیکا دارد، افزایش توسعه ملی و پروژههای بخش دولتی و خصوصی را در کشور تامین میکند.
پروژههای بخش دولتی شامل نوسازی و تاسیس بیمارستانها، ساخت مدارس جدید و تعمیر زیرساختها مانند جادهها و پلها است. پروژههای بخش خصوصی بر پیشرفت فناوری اطلاعات کشور، گردشگری بومی و بخشهای کشاورزی متمرکز است.
از طرفی ایجاد شغل، از دیگر نتایج مطلوب این پروژهها میباشد که در ادامه کمک شایانی به پیشبرد اقتصادی این کشور میکند.
تابعیت دومینیکا و مزایای بینظیری که پس از اخذ پاسپورت دومینیکا به شما اعطا میشود، تبادلی سودمند میان شما و کشور دومینیکا است.
شما با سرمایهگذاری در این کشور میتوانید ارزانترین پاسپورت منطقه را دریافت کنید. همچنین بدون نیاز به سلب و ترک تابعیت قبلی و فعلی خود، امکاناتی را برای خود و خانواده به وجود میآورید که کشور دومینیکا با کمترین هزینه به شما ارائه میدهد. با پاسپورت دومینیکا و تمام مزایای آن، برای نسلهای بعدی خود میراث ارزشمندی به جای میگذارید.
#نوع حکومت دومینیکا