طرح ها و برنامه های دومینیکا در حوزه پزشکی و سلامت
دولت دومینیکا برای تقویت و بهبود بخش آموزشی خود، سرمایه گذاری زیادی کرده است. آنها قصد دارند در بخش آموزش ، با ایجاد مهارت های لازم دانشجویان خود را برای آینده ی بهتر آماده کنند. از همین رو، دولت با درک اهمیت این موضوع، فناوری ها و تکنیک های نوینی را برای پیشرفت کشور به کار گرفته است. از جمله این طرح ها تاسیس مدرسه طب است. همانطور که می دانید، توجه به مساله آموزش در هر کشوری اهمیت فراوانی دارد. آموزش می تواند مسیر پیشرفت آن کشور را هموار کند. در حقیقت برای پیشرفت ملت و مردم آن کشور، موضوع آموزش نیروی انسانی نقش مهمی را بر عهده گرفته است. این موضوع نیز برای دولت دومینکن از اهمیت بسیاری برخوردار بوده و تا به امروز گامهای ارزنده ای برای بهبود بخش آموزش خود برداشته است.
تاسیس دانشکده بین المللی طب
دومینیکا، مدارس، دانشکده و دانشگاه های متعددی را به منظور تقویت بخش آموزش تاسیس کرده است. به تازگی نیز نخست وزیر این کشور، در زمان ارائه بودجه یک و نیم میلیاردی برای سال مالی 2022 و 2023 ، در مجلس این کشور اعلام کرد:
دومینیکا در حال ساخت دانشکده پزشکی کانادایی–آمریکایی است. این دانشکده در مجاورت دانشگاه راس در پیکارد ، پورتسموث تاسیس خواهد شد و مدیریت آن نیز به عهده CSOM Holdings Limited خواهد بود. نخست وزیر این کشور افزود: این دانشکده پزشکی کانادایی- آمریکایی به فارغ التحصیلان خود مدرک پزشکی چهار ساله ارائه خواهد کرد . این هدف از سپتامبر 2023 کلید خواهد خورد. بنا به گفته نخست وزیر دومینیکن این دانشکده، بین المللی خواهد بود و به وسیله کادری از پزشکان دانشگاههای ایالات متحده آمریکا مدیریت خواهد شد. از سوی دیگر، دولت دومینیکن قصد دارد تا از سراسر دنیا دانشجویان مستعد و علاقمند را به این کشور پذیرش کند. این دانشجویان عمدتا از کشورهایی چون کانادا، ایالات متحده و کارائیب خواهند بود.
مدرک دانشگاهی دومینیکا
دانشکده بین المللی دومینیکا همانطور که گفته شد، مدرک پزشکی چهار ساله ای ارائه خواهد کرد. این مدرک به دانشجویانی اعطاء می شود که از پیش، مدرک لیسانس خود را دریافت کرده باشند. روزولت اسکریت ، نخست وزیر این کشور، اذعان داشت، این دانشکده از راهنمایی و مشاوره معاون پیشین دانشکده پزشکی دانشگاه راس برخوردار خواهد بود.
لذا انتظار می رود این دانشکده میزبان بسیاری از دانشجویان از سراسر دنیا به ویژه از کانادا و امریکا و حوزه کارائیب باشد. همچنین باید یادآوری کرد، این دانشگاه می تواند از محوطه دانشگاه راس نیز برخوردار باشد. دانشگاه راس در سال 2017 پس از طوفان ماریا دچار آسیب های فراوانی شد. کارکنان و دانشجویان این دانشگاه به مکانی دیگر انتقال ( باربادوس ) داده شدند. از زمانی که دانشگاه راس به مکان دیگری منتقل شد، این فرصت برای دولت ایجاد شده است تا دانشکده پزشکی را جایگزین این دانشگاه نماید.
تاثیر ساخت و احداث دانشگاه بین المللی پزشکی در منطقه
دولت دومینیکا درباره پتانسیل و ظرفیت های این دانشکده نوین امیدوار بوده و از تاثیر خوب آن در حوزه سلامت و پزشکی خوشبین می باشد. ساخت این دانشکده بین المللی ضمن مهیا کردن زمینه برای ورود مهاجرین علاقمند به رشته پزشکی، باعث به وجود آمدن مشاغل متعددی نیز می شود. این مشاغل می توانند به صورت مستقیم یا غیر مستقیم در شمال این کشور و پس از تاسیس این دانشکده به وجود بیایند. با روی آوردن دانشجویان خارجی به این منطقه و ایجاد فرصت های شغلی متنوع یک بار دیگر پورتسموث شاهد پیشرفت و بهبود در سطوح مختلف زندگی خواهد بود.
نخست وزیر دومینیکا همچنین درباره عرضه بودجه ساخت این دانشکده اطمینان داد که دولت او در حوزه پزشکی و مراقبتهای بهداشتی تمام تلاش خود را خواهد کرد. دولت موظف است در یک حوزه زمانی مشخص تمامی امکانات و تجهیزات پزشکی را در اختیار این دانشکده گذاشته و محدودیتها را رفع نماید. نخست وزیر این کشور خاطر نشان کرد، در سال مالی پیشین، دولت چند پروژه را جهت تقویت امکانات بهداشتی نظیر تاسیس آزمایشگاه ، نظارت بر سلامت همگانی و کنترل و مدیریت بحران را در پیش گرفته است. دومینیکن، تا به امروز توانسته است، دوازده مرکز بهداشتی را در کارنامه خود جای داده و به ظرفیت های دیگر این کشور در بخش درمان و آموزش پزشکی بپردازد. دولت دومینیکن همچنین، در نظر دارد در پورتسموث نیز ، یک بیمارستان زرهی نوین احداث نماید.همه این فعالیتها نشان میدهد این کشور برنامه روشنی در تاسیس زیرساختهای یک جامعه سالم در اختیار دارد.