گروه مهاجرتی *های لیپ* سال نو را به شما تبریک می گوید…
با آرزوی سالی سرشار از سلامت، سرزندگی و سعادت…
سال جدید را با انگیزه، انرژی و هیجان بیشتری آغاز کنید. در سال جدید فرصتی تکرار نشدنی، تجربه ای جدید و فراموش نشدنی در انتظار شماست! با داشتن یک پاسپورت قدرتمند، می توانید جهان را از نگاه خودتان کشف کنید .
پاسپورت دومینیکا تنها شهروندی دوم بدون شرط حضور برای ایرانیان
به دنیایی جدید و پر از فرصت های جذاب و متنوع خوش آمدید!
همراه ما باشید و به دنیایی پر از امکانات و فرصت های بی پایان قدم بگذارید. سال جدید، نقطه شروع مسیر جدید شماست! پاسپورت معتبر و قدرتمند، کلیدی به دنیای جذاب و پر از امکانات است. بگذارید این کلید، درب های جهان را برای شما باز کند و به شما فرصتی برای تجربه زندگی بهتر دهد.
گروه مهاجرتی های لیپ با بیش از ۱۴ سال تجربه درخشان، به شما فرصتی برای سرمایه گذاری ،مهاجرت، اقامت و سفر به کشورهای مختلف جهان می دهد. با داشتن پاسپورت دومینیکا، شما می توانید بدون دغدغه و نگرانی به کشورهای مختلف سفر داشته باشید و از فرصت های تحصیلی، شغلی و زندگی در کشورهای پیشرفته بهره مند شوید و آینده ای روشن برای خود و فرزندانتان خلق کنید.
با گروه مهاجرتی های لیپ، سال نو را به آغازی جذاب و پر از هیجان تبدیل کنید!
در ادامه ۳۰ حقیقت جالب درباره دومینیکا را ارائه خواهیم داد که احتمالا نمیدانستید.
۱. نحوه نامگذاری جزیره دومینیکا
دومینیکا اولین جزیرهای بود که به عنوان بخشی از قاره آمریکا توسط کریستف کلمب کشف شد. دو روایت متفاوت برای نامگذاری دومینیکا توسط کریستف کلمب وجود دارد. برخی از تاریخ شناسان معتقدند که نام دومینیکا به افتخار سنت دومینیکوس، قدیس حامی اسپانیا، برگزیده شده است. گروهی دیگر بر این باورند که نام بومی دومینیکا “واتیکوبولی” به معنای “قد بلند اوست” بوده، اما از آنجا که کریستف کلمب در روز یکشنبه وارد این جزیره شده نام “دومینگو” به معنای یکشنبه را بر آن نهاده است.
۲. شعار بعد از خداوند، زمین
جمله “Après le Bon Dieu, c’est la Terre” به معنای “بعد از خداوند، زمین” در میان بومیان دومینیکا بسیار رایج و مقدس است. این شعار برای نخستین بار در دهه ۱۹۶۰ توسط کشیش و تاریخشناس، پدر R. Proesman به کار برده شد.
۳. سوم نوامبر ۱۹۷۸، روز استقلال
دومینیکا در ۳ نوامبر ۱۹۷۸ از بریتانیا اعلام استقلال کرد و به یک جمهوری و کشوری مشترک المنافع تبدیل شد. روز استقلال این کشور هر ساله با برگزاری مراسمات مختلف جشن گرفته میشود.
۴. سرود ملی دومینیکا
سرود ملی دومینیکا همزمان با اعلام استقلال این کشور منتشر شد. اشعار آن توسط ویلفرد اسکار مورگان نوشته شده و آهنگسازی آن توسط لموئل مک فرسون کریستین صورت گرفته است.
۵. حکومت دومینیکا
دومینیکا یک جمهوری دموکراتیک پارلمانی میباشد. قوه مجریه آن از رئیس جمهور و نخست وزیر تشکیل شده است. رئیس جمهور توسط نخست وزیر و با مشورت رهبر حزب مخالف معرفی میگردد.
۶. رئیس جمهور دومینیکا
رئیس جمهور فعلی دومینیکا، سالوانی برتون، در اکتبر 2023 به عنوان نهمین رئیس جمهور این کشور انتخاب شد. او نخستین رئیس جمعور زن در کشور دومینیکا محسوب می شود.
۷. سیستم قضایی دومینیکا
سیستم حقوقی دومینیکا بر اساس سیستم عدالت عرفی انگلیس است. این سیستم، مانند یک سوم حوزههای قضایی جهان، بر اساس سیستم عدالت عرفی کشور انگلیس اداره میشود. دومینیکا دارای یک قانون اساسی مکتوب است که تمام شهروندان میبایست به آن پایبند باشند.
۸. جمعیت دومینیکا
جمعیت دومینیکا طبق آخرین سرشماری برابر با ۷۲,۴۵۹ نفر است. از این رو دومینیکا یازدهمین کشور کم جمعیت جهان شناخته میشود.
۹. پرچم دومینیکا
در دنیا تنها دو کشور نیکاراگوا و دومینیکا هستند که از رنگ بنفش در پرچم خود استفاده کردهاند. این پرچم به طوطی آمازون شاهانه بنفش، یکی از پرندگان بومی و بسیار کمیاب این کشور مزین شده است.
۱۰. چشمانداز و جاذبههای خاص
طبیعت بکر و زیستگاه جانوران بومی بسیار متنوع، باعث شده دومینیکا به نام جزیره طبیعت کارائیب نیز شناخته شود. بخش زیادی از جزیره پوشیده از جنگلهای انبوه است. گشت و گذار در دومینیکا به بازدیدکنندگان فرصت میدهد تا از دیدن جنگل، کوهستان، سواحل زیبا و آبشارهای شگفتانگیز لذت ببرند.
۱۱. گیاهان کمیاب
یکی از گیاهان بومی دومینیکا Bwa Kwaib نام دارد که در مناطق ساحلی به صورت وحشی رشد میکند. در امتداد شاخههای این گیاه گلهای سرخ درخشان بسیار زیبایی میرویند که توجه هر بینندهای را جلب میکند.
۱۲. طوطی امپراتوری یا سیسرو، نماد کشور دومینیکا
طوطی امپراتوری یا سیسرو (Amazona Imperialis) که با نام آمازون شاهانه نیز شناخته میشود، یکی از پرندههای نایاب و بومی کشور دومینیکا است. این پرنده بزرگ و خجالتی در فهرست گونههای در معرض خطر انقراض قرار دارد و تخمین زده میشود که تنها ۵۰ عدد از آن در طبیعت باقی مانده باشد.
۱۳. زیستگاه دائمی نهنگها
دومینیکا تنها کشوری در جهان است که نهنگها به صورت سالانه در آنجا ساکن هستند و آبهای دومینیکا را به عنوان تنها خانه دائمی خود انتخاب کردهاند.
۱۴. قورباغهای به نام مرغ کوهستان
این جزیره محل زندگی قورباغهای معروف به نام “مرغ کوهستان” است! مردم محلی به دلیل شباهت طعم این قورباغه با مرغ، آن را مرغ کوهستان مینامند.
۱۵. بلندترین مسیر پیاده روی دومینیکا
مسیر ملی Waitukubuli (WNT) یکی از بلندترین مسیرهای پیادهروی در دنیاست. طول آن ۱۸۳ کیلومتر و از چشماندازهای دیدنی جزیره عبور میکند. گذشتن از مسیر به طور کامل و بدون توقف دو هفته زمان میبرد.
۱۶. پارک ملی مورن تروا پیتون The Morne Trois Pitons National Park
پارک ملی مورن تروا پیتون تنها مکان میراث جهانی در دومینیکا است. این منطقه در سال ۱۹۹۷ در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفت. وسعت پارک مورن تروا پیتون، ۹ درصد از کل جزیره را در بر میگیرد.
۱۷. گیاهان دارویی منحصر به فرد
ساکنان اولیه جزیره، کارائیبها و بعدها آفریقاییها، دانش عمیقی از گیاهان و علفهای دارویی در اختیار داشتند. این دانش نسل به نسل منتقل شده، به گونهای که بسیاری از گیاهان دارویی مانند مارچوبه، ریحان و قاصدک هنوز هم در طب گیاهی دومینیکا استفاده میشوند.
۱۸. منبع درآمد کشور دومینیکا
صنایع اصلی دومینیکا محصولات کشاورزی و گردشگری است. بیش از ۲۰ درصد از زمینهای جزیره زیر کشت هستند. میوه موز به عنوان بزرگترین محصول صادراتی دومینیکا شناخته میشود. با این حال، در سال های اخیر، دومینیکا تولید سایر میوهها، سبزیجات و قهوه را افزایش داده است.
۱۹. واحد پول دومینیکا
دومینیکا از دلار شرق کارائیب (XCD) به عنوان واحد پول رسمی خود استفاده میکند. ارزهای خارجی از جمله یورو و دلار نیز در دومینیکا پذیرفته میشوند. از آنجایی که دومینیکا عضو مشترک المنافع انگلیس است، تمامی اسکناسها و سکهها به تصویر پادشاه چارلز سوم مزین شدهاند.
۲۰. تولیدات دومینیکا
طبق گزارش بانک جهانی، تولید ناخالص داخلی دومینیکا (GDP) در سال ۲۰۲۲ معادل ۶۱۲,۰۴۸,۱۴۸ دلار آمریکا بوده است.
۲۱. دریافت شهروندی و پاسپورت دومینیکا
سرمایهگذاران خارجی با سرمایهگذاری میتوانند شهروندی و پاسپورت دومینیکا را به دست آورند. پس از اخذ پاسپورت دومینیکا میتوان به همراه افراد خانواده در این بهشت خیرهکنندهی کارائیب سکونت داشت و بدون پاسپورت به بیش از ۱۳۰ کشور دنیا سفر کرد. علاوه بر این پاسپورت دومینیکا میتواند سکوی پرتابی برای سفر یا مهاجرت به کشورهای آمریکا، انگلیس، کانادا و… باشد.
۲۲. زبان رسمی مردم دومینیکا
زبان رسمی دومینیکا انگلیسی است و از رسمالخط انگلیسی بریتانیایی در این کشور استفاده میشود. علاوه بر این زبان های کریول دومینیکایی(کریول آنتیلی برگرفته از زبان فرانسوی) و پاتوآ فرانسوی نیز به طور گسترده توسط بومیان استفاده میشوند.
۲۳. دین و مذهب رسمی کشور دومینیکا
دین رسمی کشور دومینیکا مسیحیت است. بیش از ۹۰ درصد از جمعیت آن از دین مسیحیت پیروی میکنند. با این حال، در قانون اساسی دومینیکا بر آزادی مذهب تاکید شده است. بنابراین ساکنان میتوانند در صورت تمایل پیرو مذاهب دیگر باشند.
۲۴. ورزش محبوب مردم دومینیکا
کریکت محبوبترین ورزش در دومینیکا است. بسیاری از بازیکنان کریکت دومینیکایی برای تیم ملی کریکت هند غربی به صورت بینالمللی بازی میکنند.
۲۵. بزرگترین شهر دومینیکا
روسو پایتخت و بزرگترین شهر دومینیکا است. این شهر در ساحل جنوب غربی جزیره واقع شده و توسط دریای کارائیب، تپه مورن بروس و رودخانه روسو احاطه شده است. شهر روسو به بازارهای پررونق، معماری فرانسوی قرن هجدهم و مکان هایی چون کلیسای جامع روسو و صلیب مورن بروس شهرت دارد.
۲۶. بزرگترین فرودگاه دومینیکا
کشور دومینیکا به طور کلی دارای دو فرودگاه اصلی است. فرودگاه داگلاس چارلز که قبلا فرودگاه ملویل هال نامیده میشد، بزرگترین فرودگاه دومینیکا محسوب میشود.
۲۷. دولت دومینیکا در خط مقدم مبارزه با افزایش گرمای زمین
دولت دومینیکا تمام تلاش خود را به کار گرفته تا پیشتاز مبارزه با تغییرات اقلیمی جهان باشد. به همین منظور از سرمایهگذاران سراسر جهان خواسته تا در توسعهی صنایع و زیرساختهای پایدار مشارکت کنند.
۲۸. دومینیکا به اندازه روزهای سال رودخانه دارد
جدای از سواحل خیره کننده و آتشفشان ها، کشور دومینیکا دارای ۳۶۵ رودخانه است. برخی از این رودخانهها بسیار شفاف و برخی دیگر طغیانگر و گلآلود هستند.
۲۹. دومینیکا جزیرهای آتشفشانی
دومینیکا با ۹ آتشفشان فعال، بیشترین تراکم آتشفشان ها را در جهان دارد. اگرچه احتمال فوران آتشفشان ها غیر ممکن به نظر میرسد، اما آخرین فوران آتشفشانی در سال ۱۹۹۷ میلادی رخ داده است.
۳۰. سواحل سیاه رنگ
به دلیل تعداد زیاد آتشفشان ها در دومینیکا، این جزیره پر از سواحل زیبا با شنهای سیاه است.