چگونگی سفر با دو پاسپورت یکی از مهم ترین سوالاتی است که از سوی افراد دو تابعیتی مطرح می گردد. اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که می خواهید بدانید چگونه می توان با دو پاسپورت سفر کرد، این مطلب مختص شما است. تا پایان همراهمان باشید.
به احتمال زیاد تا به حال بارها و بارها اصطلاح تابعیت مضاعف به گوشتان خورده است. آیا می دانید تابعیت مضاعف به چه معنا است؟
تابعیت مضاعف؛ فرصتی برای سفر با دو پاسپورت!
جالب و در عین حال لازم است بدانید که بسیاری از کشورها به شهروندان خود اجازه برخورداری از بیش از یک تابعیت را می دهند. برخی از این افراد از بدو تولد دارای تابعیت دوگانه هستند. حتما می پرسید چگونه؟!
اگر والدین فردی ملیت های متفاوتی داشته باشند، مثلا پدر او ایرانی و مادرش انگلیسی باشد؛ آن فرد دو تابعیتی و ایرانی– انگلیسی است! حال ممکن است پدر و مادر از یک ملیت باشند، اما فرزند آن ها در کشوری متفاوت از والدین خود متولد شده باشد.
برای مثال اگر پدر و مادری هر دو ایرانی باشند، اما فرزندشان در کشوری به غیر از ایران مثلا ایتالیا به دنیا بیاید، آن فرد دو تابعیتی بوده و ایرانی- ایتالیایی است. البته تنها اصل و نسب نیست که می تواند یک فرد را به یک شهروند دارای تابعیت مضاعف تبدیل کند.
اگر شما موفق به اخذ تابعیت کشوری به غیر از کشور محل تولدتان شوید و یا با فردی از کشوری دیگر ازدواج کنید، تابعیت مضاعف خواهید گرفت.
اکثر افرادی که دو تابعیت دارند، از دو پاسپورت برخوردار هستند. این بدان معنا است که مسافران میتوانند به طور بالقوه برای هر کشوری که شهروند آن محسوب میشوند، پاسپورت داشته باشند!
همین موضوع سبب شکل گیری سوالات متعدد و متنوعی در رابطه با چگونگی سفر با دو پاسپورت در ذهن افراد دو تابعیتی شده است. این دسته از افراد می خواهند بدانند آیا به همراه داشتن هر دو پاسپورت در طول سفر برای آن ها الزامی است؟ آیا می توان با یک پاسپورت به یک کشور وارد و با پاسپورت دیگر از آن خارج شد؟!
البته باید این نکته را هم مد نظر داشته باشید که پاسخ سوالات فوق الذکر تا حد زیادی به مقصد و ملیتهای گوناگون بستگی دارد. برخی از کشورها تابعیت مضاعف را به رسمیت نمیشناسند. این در حالی است که برخی دیگر تنها در شرایط خاصی اجازه استفاده از تابعیت مضاعف را به شهروندان خود میدهند.
حال سوال اصلی که ذهن افراد دارای تابعیت مضاعف را به خود مشغول کرده است، این است که چگونه با دو پاسپورت سفر کنیم؟
مناسب ترین پاسپورت برای مسافران دو تابعیتی
سوال اصلی که ذهن افراد دارای تابعیت مضاعف را به خود مشغول کرده است، این است که چگونه با دو پاسپورت سفر کنیم؟
مناسب ترین پاسپورت برای مسافران دارای تابعیت مضاعف پاسپورتی است که موجبات آسان شدن سفر آن ها را فراهم می سازد. فرض کنید فردی دارای دو تابعیت از ایالات متحده و کوبا است و می خواهد به برزیل سفر کند. به نظر شما استفاده از کدام پاسپورت برای او مناسب تر خواهد بود؟!
چنین فردی بهتر است با پاسپورت آمریکایی خود راهی برزیل شود. چرا؟ چون اگر پاسپورت کوبایی را برای این کار برگزیند، باید نسبت به دریافت ویزا از سفارت اقدام کند.
در حالی که در صورت استفاده از پاسپورت آمریکایی نیازی به طی کردن این مرحله نیست. در ضمن پاسپورت آمریکایی امکان اقامت ۹۰ روزه فرد در برزیل بدون داشتن ویزا را فراهم می سازد!
توصیه ما به شما این است که در صورت تمایل به سفر با دو پاسپورت حتما پیش از رزرو سفر و راهی شدن اقدام به بررسی شرایط ویزای کشورهای صادرکننده پاسپورت نموده و بهترین گزینه را انتخاب کنید.
چگونگی سفر با دو پاسپورت
نحوه سفر با دو پاسپورت را با مثال زدن فردی که دارای تابعیت ایرانی- دومینیکایی است، برایتان شرح می دهیم. چنین فردی یک پاسپورت ایرانی و یک پاسپورت دومینیکایی دارد. این فرد می تواند با پاسپورت دومینیکا که یکی از قدرتمندترین پاسپورت های جهان است، بدون ویزا به بیش از ۱۴۰ کشور دنیا سفر کند! به فرض مثال این فرد که دارای دو پاسپورت ایرانی و دومینیکایی است، قصد دارد با پاسپورت دومینیکایی خود راهی کشور انگلیس و شهر لندن شود.
سفر چنین فردی به انگلستان نمونه ای بارز از سفر با دو پاسپورت است. این فرد باید پرواز خود به مقصد لندن را با پاسپورت دومینیکا رزرو کند. کارت پرواز نیز با ارائه پاسپورت دومینیکا در اختیار فرد مذکور قرار می گیرد. این در حالی است که مهر خروج از ایران در پاسپورت ایرانی این فرد و مهر ورود او به انگلیس که با پاسپورت دومینیکا و بدون داشتن ویزا به آن سفر نموده است، در پاسپورت دومینیکا زده می شود.
یک فرد می تواند بیش از یک شهروندی داشته باشد، همه اینها بستگی به این دارد که اهل کجا هستند و برای چه کشورهایی تابعیت دریافت می کنند. به طور مثال ایرانی ها مجاز به داشتن تابعیت دوگانه هستند، همچنین کشور دومینیکا قانون تابعیت مضاعف دارد.
در نتیجه شما می توانید به راحتی تابعیت ایرانی دومینیکایی خود را حفظ کنید. قاعده کلی برای افراد دوتابعیتی که به یکی از کشورهای خود می روند ورود و خروج در گذرنامه آن کشور است. شهروندان دو تابعیتی ایرانی باید هنگام ورود و خروج از ایران از گذرنامه ایرانی استفاده کنند، که در نهایت منطقی است: شما یک ایرانی دومینیکایی هستید که در حال خروج یا بازگشت به ایران هستید.
ترجمه و تالیف توسط گروه مهاجرتی های لیپ
کپی برداری پیگرد قانونی دارد
High leap
0212201844
www.hligco.com